Wil je vrij spelen op maandag- of donderdagavond? Reserveer dan een baan via Woosh! Dit reserveringsplatform is ontwikkeld in samenwerking met Badminton Nederland. Zo kunnen we optimaal gebruikmaken van de vrije baanruimte in de zaal.

 

Op donderdagavond is standaard van 19.30 tot 20.30 uur een baan gereserveerd voor de VAS-groep. Op maandagavond is er -voor in eerste instantie de recreatieve spelers- één baan (en later op de avond twee banen) beschikbaar om vrij te spelen.

 

Hoe werkt het?

 1. Installeer de Woosh-app voor Android of Apple op je telefoon of tablet.
 2. Registreer je door een sportID aan te maken. Deze heb je nodig om een baan te kunnen reserveren.
  Tip: voeg alvast je bondsnummer toe aan je profiel. Deze heb je straks (nu nog niet) nodig om een baan te kunnen reserveren. Heb je je nummer niet bij de hand? Je vindt ‘m via Toernooi.nl (zoek op je naam). Speel je geen competitie? Vraag dan je bondsnummer op via voorzitter@gbcpoona.nl
 3. Reserveer een baan. Klik op ‘reserveren’, zoek op ‘De Bongerd’ (donderdagavond) of ‘De Pol’ (maandagavond) en klik op ‘hier spelen’.
  Selecteer eventueel je tegenstander (alleen aanmelden mag ook) en selecteer de datum. Klik op ‘bekijk beschikbaarheid’ en selecteer een tijdblok en baannummer. Klik vervolgens op ‘reserveer’ en deze baan is voor jou vastgelegd.
 4. Mocht je toch niet kunnen spelen? Annuleer je reservering dan via de app, zodat de ruimte vrijkomt voor een andere speler.
 5. Heb je vragen over de Wooshapp? Kijk dan bij ‘veelgestelde vragen’. Kom je er niet uit? Mail dan naar voorzitter@gbcpoona.nl

Spelregels vrij spelen

Door de nieuwe coronamaatregelen die vanaf 4 november gelden, mogen we alleen in groepjes van maximaal 2 personen spelen (dit is niet gewijzigd). Nieuw is nu dat de groepjes onderling niet mogen mengen. Er wordt dus niet gewisseld van tegenstander. Om toch zoveel mogelijk mensen te laten spelen, gelden de volgende spelregels:

 • Reserveren via de Wooshapp is verplicht. Je mag per avond maximaal 2 blokken reserveren (dus totaal 1 uur).
 • Wissel niet van gereserveerde baan/tegenstander (voordat je begint mag je natuurlijk wel een ‘nieuwe’ indeling maken).
 • Mocht er in het blok na jouw gereserveerde blok(ken) nog ruimte zijn, dan mag je blijven spelen. Mits het maximum van 14 spelers in de zaal niet wordt overschreden.
 • Houd altijd de algemene corono-instructies van de overheid en de zaaleisen in acht.
 • Gebruik je gezonde verstand.

Tot slot

We hopen dat we met Woosh! een mooi platform hebben, waarmee we zoveel mogelijk mensen kunnen laten badmintonnen. Ondanks alle beperkingen. Er zullen ongetwijfeld kinderziektes in zitten. Laat het ons weten via voorzitter@gbcpoona.nl. Ook als je ruimte ziet voor verbetering: we staan open voor alle suggesties.